• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delić: Za predsjednika Srpske kandidat iz SDS

Na oktobarskim opštim izborima u BiH opozicione partije iz Republike Srpske imaće jednog kandidata za predsjednika Republike, koji će biti iz SDS-a.

Njegovo ime još nije poznato, izjavio je danas potpredsjednik Partije demokratskog progresa Dragiša Delić.

Delić je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu saopštio da će opozicione stranke iz Srpske imati i jedinstvenog kandidata i za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, o tome su još u toku usaglašavanja, a najvjerovatnije da će to biti neko iz PDP-a, odnosno predsjednik ove stranke Mladen Ivanić.

"Opozicija će imati udruženu listu za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i jedinstvene liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske. Listu za Parlamentarnu skupštinu BiH činiće PDP, NDP, Nova socijalistička partija, Srpska napredna stranka i Srpska radikalna stranka", naveo je Delić.

On je naglasio da se u zadnje vrijeme vode intenzivni pregovori da se na ovoj listi nađe i Partija ujedinjenih penzionera Republike Srpske, koja bi ujedno trebala da podrži i listu PDP-a za Narodnu skupštinu Srpske.

Delić je istakao da PDP podržava demonstracije koje su mirnog karaktera i koje nose poruku neophodnosti da se živi bolje u Republici Srpskoj, ali da ne podržava "ako ijedan kamen padne na policajca ili na nekog drugog čovjeka".

On je odbacio optužbe da je PDP, sa SDS-om i drugim opozicionim partijama, subjekt stranog potplaćivanja da bi bili izazvani neredi u Srpskoj.

(Srna, Foto: Oslobođenje.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE