• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Sigurnost": Uhapšeno 50 osoba

U operativnoj akciji FUP-a i kantonalnih MUP-ova kodnog naziva "Sigurnost" na području FBiH uhapšeno je oko 50 osoba.

U operativnoj akciji Federalne uprave policije i kantonalnih MUP-ova kodnog naziva "Sigurnost" danas je na području Federacije BiH oko 50 osoba lišeno slobode, a kriminalistički obrađeno 130 osoba.

Iz FUP-a je saopšteno da su slobode lišeni i članovi organizovane grupe koji se dovode u vezu sa razbojništvom sa smrtnom posljedicom.

U akciji, koja je bila usmjerena protiv grupa i pojedinaca nosilaca teškog i organizovanog kriminala, pretreseno je oko 150 lokacija na području FBiH, tokom kojih je pronađena veća količina droge, naoružanja, municije, ukradenih i drugih predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnih djela i koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Provodeći ovu akciju dokumentovano je više organizovanih kriminalnih grupa koje se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom, a u vezi sa razbojništvima, teškim krađama, nedozvoljenjim bavljenjem bankarskom djelatnošću, ugrožavanjem bezbjednosti i izazivanjem opšte opasnosti (podmetanje eksplozivnih naprava), trgovinom narkoticima, krađom motornih vozila itd.

Rasvijetljeno je krivično djelo teške krađe na štetu jedne od banaka sa područja centralne BiH u kojoj je pričinjena šteta u iznosu većem od 90.000 KM.

U realizaciji ovih aktivnosti ostvarena je saradnja sa policijama u regionu.

Akcija se provodi pod nadzorom nadležnih kantonalnih tužilaštava u koordinaciji federalnog Tužilaštva, kao i pod nadzorom Tužilaštva BiH i rezultat je višemjesečne istrage, te zajedničkih i sinhronizovanih aktivnosti svih policijskih organa u FBiH.

U saopštenju se navodi da se podaci sa terena još obrađuju.


(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE