• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Autom udario dvojicu demonstranata

U Sarajevu su završeni protesti stotinjak građana, a saobraćaj je normalizovan. Dvojica demonstranata povrijeđena kada ih je udarilo vozilo.

Oko stotinjak građana Sarajeva okupilo se i danas, kao i prethodnih dana, ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon čega su blokirali saobraćaj na raskrsnici između Titove i Alipašine ulice.

Demonstranti su i danas nosili transparente i uzvikivali "Lopovi, dajte ostavke", a tokom protesta povrijeđena su dvojica demonstranata koje je u Alipašinoj ulici na raskrsnici kod Higijenskog zavoda udario automobil.

Studentu iz Bihaća Almiru Redžiću slomljen je lakt, dok je Selver Fetić iz Hadžića zadobio nekoliko ogrebotina po tijelu kada je u njih udario automobil marke "fijat".Redžić i Hadžić su povrijeđeni kada su pokušali da spriječe vozača da vozi kroz gomilu ljudi. Vozač je pobjegao sa mjesta događaja.

Na današnjim protestima u Sarajevu veliku pažnju demonstranata i medija privukla je Džemila Mujan koja je kroz plač govorila kako je navodno pretučena u sarajevskoj Prvoj policijskoj stanici gdje su je priveli u nedjelju poslijepodne.

Mujan je potom okupljenima pokazala modrice na tijelu za koje tvrdi da su joj nanijele sarajevske policajke, prenosi Klix.

Četrdesetpetogodišnja Džemila Mujan se obratila demonstrantima i održala govor pred demonstrantima ogorčenim i bijesnim zbog policijskog nasilja.

"Priveli su me u nedjelju oko pet sati kazavši kako sam napala policajca kišobranom, a nisam. Uvukli su me u auto i odvezli u stanicu. Tamo su me šest i po sati saslušavali i tukli. Pet policajki me je udaralo! Tri puta je intervenirala Hitna pomoć, ali nisam htjela da mi daju injekciju. Rekla sam im: 'Što me više boli, moja snaga je veća'. Izgubila sam živce zbog svih ovih pojedinaca koji sjede u foteljama i rade šta hoće. A sad me još policija, koja bi trebala da me štiti, tuče", rekla je Mujan okupljenima.

Mujan je kazala da trpi velike bolove. Okupljene žene su plakale, a pojedini muškarci su uzvikivali kako treba otići pred policijsku stanicu i tamo protestirati zbog onoga što su uradili Džemili.

Današnji protesti su završeni, a u 17.30 časova je najavljeno održavanje Plenuma građana u Domu mladih na Skenderiji. Nove demonstracije najavljene su za sutra u podne.

Demonstranti su političarima dali ultimatum do 1. aprila da ispoštuju njihove zahtjeve, a kako kažu, ukoliko se to ne desi, namjeravaju da naprave potpunu blokadu grada, koja će trajati 24 časa.

(MONDO, Foto: Klix.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE