• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpska stalno izložena pritiscima"

Predsjednik RS rekao je da je RS stalno izložena pritiscima dijela međunarodne zajednice i iz FBiH, i da se borba za njen opstanak neprekidno vodi.

Dodik je istakao da je nedavno "naišao jedan talas" sa ciljem da izazove nestabilnost i pritisak na institucije kako bi se umiješali stranci u rješavanje navodnih problema, ali se pokazalo da je Srpska stabilna i uređena.

"Do nereda nije došlo, jer su građani svjesni teškoća, ali i napora koji se čine da se održi stabilnost, popravi ekonomski položaj i odupre svim pritiscima", izjavio je Dodik danas u Bratuncu.

On je rekao da nema nikakvih kontakata sa bilo kojom strankom u Srbiji i da ne želi da se miješa u izbornu kampanju. On je odbacio kao netačne i zlonamjerne informacije nekih medija da je platio štampanje plakata za Novu demokratsku stranku Borisa Tadića.

Predsjednik Srpske je rekao da su rad Tužilaštva i Suda BiH, kao neustavno formiranih institucija, problem koji se mora rješavati da bi se došlo do pravde i odgovornosti počinilaca zločina nad srpskim narodom.

"Ovaj sud osuđuje samo Srbe. Način njegovog rada osporio je i Međunarodni sud u Strazburu", rekao je Dodik.

On je istakao da će, uprkos svim pritiscima, Republika Srpska ostati stabilna i trajna, jer je srpski narod podnio ogromne žrtve za njeno stvaranje.

"Srpska je otvorena za sve dobronamjerne koji poštuju njene zakone. Kao i u svakoj zemlji u svijetu, oni koji krše i ne poštuju njene zakone nisu dobrodošli u Republiku Srpsku i za njih ovdje nema mjesta", rekao je Dodik.

(Srna, Foto: Miloš Miškov, Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE