• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen član Keljemendijeve grupe

Pripadnici SIPA-a BiH uhapsili su na području Sarajeva državljana Austrije, Fadilja Šolbauera, člana organizovane kriminalne grupe Nasera Keljmendija.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su na području Sarajeva državljana Austrije, koji se sumnjiči da je kao član organizovane kriminalne grupe kojom je rukovodio Naser Keljmendi učestvovao u prebacivanju heroina iz Turske u zemlje zapadne Evrope.

Austrijski državljanin F.S, uhapšen je u nastavku istrage koja se provodi u predmetu kodnog naziva "Lutka dva", a u toku su pretresi stambenih objekata i motornih vozila koje koristi ova osoba.

Riječ je o osobi koja je dugi niz godina meta policijskog istraživanja zemalja u regionu i šire, posebno policijskih organa Austrije, saopšteno je iz SIPA-e.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je intenzivna saradnja sa Euleksom i policijskim organima Austrije.

F.S. će biti priveden u službene prostorije SIPA-e, gdje će biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti predat na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Hapšenje je izvršeno po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Aktivnosti po predmetu kodnog naziva "Lutka dva" biće nastavljene s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubistava, razbojništava, iznuda i drugih teških krivičnih djela, koja su po svom intenzitetu i načinu izvršenja ozbiljno narušila bezbjednost građana BiH.

"Može se očekivati da će se u narednom periodu biti rasvijetljena i druga počinjena krivična djela", navodi se u saopštenju SIPA-e.

(Srna, Foto: Fena)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE