• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suspendovana tri doktora

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Kenan Crnkić rekao je da su tri ljekara zaposlena u domovima zdravlja suspendovani.

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Kenan Crnkić rekao je da su kod tri ljekara zaposlena u domovima zdravlja u Kantonu Sarajevo uočene nepravilnosti u vezi sa izdavanjem recepata, nakon čega su suspendovani.

Crnkić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da je doktor F.Z.S, koji je zaposlen u Domu zdravlja Vogošća, za jedan dan - 16. januara propisao 751 recept i pregledao 244 pacijenta.

"Doktor O.K.S, zaposlen u Dom zdravlja Novi Grad, izdao je 749 recepata i pregledao 212 pacijenata, a doktor K.R. zaposlen u Domu zdravlja Centar propisao je 650 recepata i pregledao 205 pacijenata", naveo je Crnkić.

Prema njegovim riječima, frapantan je podatak da trošak propisanih recepata iznosi više od 11.000 KM na analizirane datume i da za svakog od doktora predstavlja iznos od njihovih sedam prosječnih neto plata.

On je pojasnio i da su uočeni recepti na kojima su korigovani datumi i da je konstatovano, prema broju recepata, i to da je 16. januara, jedan ljekar svakih 30-40 sekundi propisivao recept i za manje od dva minuta pregledao pacijente, prenijeli su federalni mediji.

Crnkić je rekao da je ovo prva faza kontrolnog procesa u sektoru zdravstva i da je u procesu formiranja komisija koje će imati jasne i precizne zadatke za utvrđivanje eventualno drugih postupanja koja su protivna dobrim poslovnim praksama i važećim zakonskim i podzakonskim propisima.

(Srna, Foto: Ilustracija)

(MONDO, Foto: Ilustracija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE