• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: EU će pokušati da ukine Srpsku

Lider DSS-a Vojislav Koštunica izjavio da se politika EU u BiH zasniva na tome da će pokušati da centralizuju BiH, a Republiku Srpsku da ukinu.

Koštunica je na stranačkom skupu na administrativnom prelazu Jarinje, jer mu nije dozvoljen ulazak na Kosovo, izjavio da je suština politike EU da dezintegriše srpski narod i da je Srbiji potrebna nova - srpska, a ne evropska politika.

On je istakao da se dezintegracijom od Srbije želi oteti Kosovo i Metohija, a da će u Vojvodini pokušati da naprave državu u državi, prenose beogradski mediji.

Funkcioneri DSS-a trebalo je da danas budu na stranačkom skupu u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, ali ih je kosovska policija zaustavila kod Leposavića i vratila na prelaz Jarinje.

"Pokazali smo da je i Jarinje dio Srbije", rekao je Koštunica i optužio EU da navodno promoviše poštovanje ljudskih prava, dok Euleks krši osnovno pravo - slobodu kretanja.

Policajci su funkcionerima DSS-a rekli da ih zaustavljaju po naredbi ministra unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Bajrama Redžepija, koja važi za državne funkcionere Srbije.

Koštunica je protestovao kod predstavnika Euleksa na Jarinju, navodeći da niko od funkcionera DSS-a nije na državnoj funkciji, nego da na Kosovo ulaze kao obični građani i da im se zaustavljanjem krši sloboda kretanja.

Nakon što je Koštunica vraćen na Jarinje, stotine ljudi je iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice došlo na prelaz i blokiralo ga dok je trajao skup DSS-a.

Nakon skupa, funkcioneri DSS-a vratili su se u centralnu Srbiju.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE