• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove lažne diplome u Brčkom

Posla za pravosudne organe moglo bi da bude i u Brčkom. Distrikt ponovo trese slučaj lažnih diploma. Nakon matematičara, na udaru su farmaceuti.

Šest diploma na Farmaceutskom fakultetu je neregularno, potvrdili su u Odjeljenju za obrazovanje. Riječ je o diplomama studenata koji su na ovaj fakultet prešli sa drugih nekomplementarnih fakulteta nakon čega su im priznati ispiti i u kratkom roku su stekli diplome, prenosi ATV.

"Tu se vidi da je njih pet diplomiralo u rekordnom roku od devet- deset mjeseci do godinu dana. Niko od njih nije mogao biti upisan na završne godine studija farmacije, jer oni nisu došli sa farmaceutskih fakulteta. Niko od njih nema uredan dosije, niko od njih nije mogao završiti farmaciju i niko od njih nije mogao biti magistar farmacije" izjavio je Šef Odjeljenja za obrazovanje Momčilo Poljić.

Na evropskom fakultetu su sve negirali, tvrde da su studenti primljeni sa srodnih fakulteta.

"Komplementarno je sve ono, zdravstvena struka gdje su polagani odgovarajući predmeti i ti se predmeti priznaju, ostali se polažu kao razlika", kaže Mirko Kulić prorektor Evropskog univerziteta Brčko.

U Odjeljenju za obrazovanje tvrde da zbog opstrukcija u radu ne mogu sami da riješe problem, traže pomoć od države.

"Sve to što sam uradio nisam uradio sa ljudima koji su iz institucija Brčko distrikta, jer i oni se tu nalaze mnogi, ne na tom fakultetu nego na drugima, ali ja ću učiniti što je do mene. Ovdje bez šireg pristupa, bez dolaska ekipe ljudi sa nivoa države, neće se moći riješiti taj slučaj", dodao je Puljić.

U odjeljenju za obrazovanje najavili su da će svakog četvrtka javnost informisati o novim rezultatima provjere diploma stečenim na svim fakultetima i evropskog i internacionalnog univerziteta u Brčkom. Pretpostavljaju da je more takvih diploma sa kojima neki rade i u državnim institucijama.

(MONDO, Foto: Ilustracija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE