• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okončane demonstracije u Sarajevu

U Sarajevu su oko 18.00 časova okončane demonstracije građana koji svakodnevno protestuju nezadovoljni ekonomskom i socijalnom situacijom.

Nakon što su se, kao i prethodnih dana, oko 12.00 časova okupili pred zgradom Predsjedništva BiH, a potom i kod Higijenskog zavoda, demonstranti su se u pratnji jakih policijskih snaga premjestili pred zgradu Ambasade SAD gdje su zahtijevali da im se obrati neko iz Ambasade.

Pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona lišili su tada slobode tri demonstranta - jednog zbog napada na ovlašteno službeno lice, a druga dva za druga djela.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Bojan Svrdlin, Denin Ivanović i Muris Aslani koji su privedeni u MUP Centar.

Nakon što se okupljenim demonstrantima obratio šef Misije USAID-a u BiH Dejvid Bert, oni su se vratili na raskrsnicu kod Higijenskog zavoda, a potom ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona nisu danas protestantima dozvolili da blokiraju saobraćajnice ispred zgrade Predsjedništva BiH i na raskrsnici kod Higijenskog zavoda kako su to činili prethodnih dana, pa su protestovali na trotoarima.


(Srna, foto: Amel Emrić/AP/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE