• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni prevaranti iz Banjaluke

U akciji "Kosmodisk" banjalučka policija pretresla sedam lokacija i uhapsila četiri osobe.

Tokom policijske akcije "Kosmodisk" uhapšeni su zamjenik direktora preduzeća "O2 kompani" Slavica Savić, direktor firme "Foks kompani" Jasmina Gavrilović (26), Vedran Dobraš (23) i Siniša Kusić (38) koji su građanima BiH prodavali lažne proizvode kompanije "Kosmodisk", rečeno je Srni u izvoru bliskom istrazi.

U okviru ove akcije, koju su juče proveli pripadnici banjalučke policije pod nadzorom Okružnog tužilaštva, pretreseno je više lokacija u Banjaluci.

Tokom ovih pretresa kojima su prisustvovali i inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe grada Banjaluka, pronađeni su dokazni materijal, dokumentacija koja se odnosi na reklamni materijal, spiskovi lica kojima je trebalo biti dostavljena medicinska pomagala "kosmodiskovi", magnetni povezi, razne vrste gelova, ulja, krema i drugih proizvoda koji nisu deklarisani.

Osumnjičeni su, po sistemu slučajnog uzorka, i preko svog "kol centra" zvali građane cijele BiH kojima su govorili da su dobitnici medicinsih pomagala ili kozmetičkog proizvoda, nakon čega su im tražili da na ime dostavljanja proizvoda na kućnu adresu uplate troškove dostave od 25 do 37 KM.

Oni su ovim činom počinili krivično djelo neovlašćena upotreba tuđe firme, uzorka ili modela i obmanjivanje kupaca, jer su kupovali proizvode i medicinska pomagala koja su lažna i nisu proizvodi "Kosmodiska".

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su pušteni na slobodu, a policija će nadležnom tužilaštvu protiv njih podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka poziva sve građane BiH koji su na ovakav način prevareni da se jave ovom centru ili prvoj policijskoj stanici.


(Srna/MONDO)


Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE