• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barton: Povećati učešće žena u politici

Šef Misije OEBS u BiH Flečer Barton istakao je opredijeljenost OEBS-a povećano učešće žena u političkom životu u BiH na svim nivoima.

Šef Misije OEBS u BiH Flečer Barton istakao je opredijeljenost OEBS-a za promociju veće ravnopravnosti polova i povećano učešće žena u političkom životu u BiH na svim nivoima.

"'Inspirisanje promjene" je ovogodišnja globalna tema, i to je upravo ono što činite u savremenom političkom životu BiH. Ne samo da dokazujete profesionalnost i sposobnost, nego pokazujete i jednake kapacitete, kao i muškarci, u zastupanju građana BiH. Inspirišete druge da slijede vaš primjer", rekao je Barton u svojoj poruci izabranim ženama zvaničnicima povodom Međunarodnog dana žena.

Barton je istakao da je zastupljenost žena u političkom životu širom BiH i dalje je na veoma niskom nivou.

"Broj žena izabranih u parlament i žena odbornika ostaje nizak na svim nivoima u BiH. Jednako zabrinjava nizak broj žena u izvršnim strukturama vlasti, sa nekoliko izuzetaka vrijednih pohvale", istakao je Barton.

On je rekao da je ravnopravnost polova osnovni element sveobuhvatne sigurnosti, te je opredijeljenost OEBS-a ka ravnopravnom učešću žena i muškaraca u svim sferama života jača nego ikad.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE