• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj Pofalići: Podnesena 51 krivična prijava

MUP RS podnio Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo krivične prijave protiv 51 lica za zločine počinjene u sarajevskom naselju Pofalići u maju 1992.

 Slučaj Pofalići: Podnesena 51 krivična prijava Izvor: MONDO

Ovo je Srni potvrdio inspektor u Timu za istraživanje krivičnih djela ratnog zločina Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) Radovan Pejić.

On je naglasio da je MUP Srpske prvu prijavu podnio 15. novembra 1992. godine protiv dva lica, koja je kasnije dopunjavana 12 puta.

"MUP je krivičnu prijavu dopunio 30. novembra 2004. godine protiv još 24 osobe, a nakon opsežnih istražnih radnji ponovo 3. juna 2005. godine protiv još 25 osoba", istakao je Pejić i dodao da se najveći zločin u Pofalićima dogodio na današnji dan 1992. godine, kada je napadnut nebranjeni zbijeg od oko 3.000 ljudi, uglavnom žena, djece i starijih osoba.

On je naglasio da su Srbi iz Pofalića, koji su preživjeli 16. i 17. maj 1992. godine, odvođeni u logore na području Sarajeva - kasarnu Viktor Bubanj, Centralni zatvor i druge.

Pejić je naveo da se posljednja krivična prijava odnosi na 25 identifikovanih ili djelimično identifikovanih lica za koje postoje osnovi sumnje da su počinili jedno ili više krivičnih djela ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u naselju Pofalići.

"U trenutku podnošenja izvještaja imali smo ukupno identifikovanih 78 žrtava, od toga 73 lica su ubijena, a pet je silovano", naglasio je Pejić i dodao da je, prema informacijama iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, ovaj predmet dostavljen Tužilaštvu BiH na ocjenu.

On je dodao da u ovom trenutku nema informaciju da li istražne radnje provodi Tužilaštvo BiH ili Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo.

"Znamo da za ovaj najveći zločin još niko nije optužen niti odgovarao", rekao je Pejić, dodavši da je tokom ovog zločina pričinjena i ogromna materijalna šteta, jer su uništene ili opljačkane srpske kuće.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE