• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnivač Udara napustio BiH

Aldin Širanović, osnivač neformalne grupe Udar i njegova porodica napustili su BiH zbog "svakodnevnih prijetnji likvidacijom".

Širanović je zemlju napustio sa suprugom i maloljetnim sinom, a o svom odlasku on je obavijestio  advokata Mirnesa Ajanovića.

"O prijetnjama sam obavijestio Tužilaštvo TK, a ranije je Aldin sve to prijavljivao MUP-u TK, FUP i Tužilaštvu. Poslao je dopise i na adrese šest ambasada u BiH, EUFOR-u i OSCE-u. Mogu vam potvrditi da se Aldin s porodicom nalazi van BiH, da sam u kontaktu sa njim i da je trenutno na sigurnom. On je privremeno napustio BiH, a vratiće se kada mu to omoguće sigurnosni uslovi", rekao je Ajanović za Klix.ba.

Širanović je proteklih dana dobio na desetine prijetećih poruka, a u blizini porodične kuće u više navrata opažen je automobil sa zatamnjenim staklima i nepoznate osobe koje su se raspitivale za njega i njegovu porodicu, piše Klix.ba.

"Naglasio je da su mu prijetnje, između ostalih, uputile i osobe koje su izgubile političke položaje nakon demonstracija, kao i osobe koje žele zloupotrijebiti i upotrijebiti demonstracije građana u lične interese, na način da iskoriste aktuelno stanje u cilju namjere uspostavljanja vlasti koja će služiti, kako kaže, političko-mafijaško-tajkunskoj grupi", naveo je advokat Ajanović.

Širanović se nakon demontracija od 5. do 7. februara nije pojavljivao na sastancima Plenuma građanki i građana TK. Za razliku od Almira Arnauta, koji je također bio inicijator protesta 5. februara, Aldin Širanović se nije nominovao za bili kakvu poziciju u budućoj izvršnoj vlasti u Tuzlanskom kantonu. 

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE