• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Granični prelaz u Orašju i danas blokiran

Poljoprivrednici iz Posavskog kantona i danas su od 11 časova totalno blokirali granični prelaz Orašje sa Hrvatskom.

To je potvrđeno Srni u sjedištu Granične policije BiH u Sarajevu.

Poljoprivrednici, koji izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da im nisu isplaćeni podsticaji za 2012. i 2013. godinu, još juče su poručili da sve dok im ta sredstva ne budu isplaćena u cijelosti ili dok federalni premijer Nermin Nikšić ne da čvrste garancije da će ta sredstva biti isplaćena, neće napustiti granični prelaz Orašje.

Kako Srna nezvanično saznaje, ovi protesti su, sa druge strane, izazvali nezadovljstvo vozača teretnih kamiona koji sa robom čekaju da pređu granicu.

Član Saveza udruženja poljoprivrednika Posavskog kantona Stanko Džojić rekao je juče da federalna Vlada po osnovu podsticaja za pšenicu poljoprivrednicima iz Posavskog kantona duguje više od 1,6 miliona KM, za dio podsticaja za soju 207.000, dok su potraživanja proizvođača za takozvanu animalnu proizvodnju oko 1,4 miliona maraka.

Oko 500 poljoprivrednika iz svih dijelova Kantona sa više od 200 traktora blokirali su juče granični prelaz Orašje – Županja između BiH i Hrvatske u namjeri da istraju u zahtjevima da federalni resorni ministar Jerko Lijanović ispoštuje dogovor postignut prije mjesec i po u Sarajevu.

Prema tvrdnji članova Saveza, tada je dogovorena isplata podsticaja za 2012. godinu u iznosu od 494.000 maraka i 2013. godinu u iznosu od 3,6 miliona maraka. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE