• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borci iz RS krivičnom prijavom na Dodika

Štab nezadovoljnih demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika RS Milorada Dodika

Razlog je što je Dodik, kako se navodi, pokušao da omete građane da 28. februara mirno izađu na proteste.

U prijavi se navodi da je Dodik 27. februara organizovao konferenciju za novinare na kojoj je "iznošenjem niza neistina pokušao da omete građane Republike Srpske da izađu na mirno okupljanje u skladu sa zakonom i time počinio krivično djelo."

Demobilisani borci su se izričito pozvali na krivično djelo povrede prava na javno okupljanje iz člana 183 stav 2 Krivičnog zakona Republike Srpske, objavljeno je na portalu bijeljinske televizije BN.

"Osumnjičeni je na konferenciji za novinare pozvao građane da ne izađu na, u skladu sa zakonom najavljen, protestni skup zakazan za 28. februara u parku „Mladen Stojanović“ u Banjaluci, iznoseći
neistine da će se na taj dan „paliti gume kako bi se poslala slika kako Banjaluka gori", navodi se u prijavi prosleđenoj banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Osumnjičeni je tako obmanom ometao ustavno pravo građana Republike Srpske na mirno okupljanje i javni protest, dodaje se u prijavi.

Podnosioci prijave takođe ističu da je Dodik u svojoj izjavi, koju su prenijeli mediji, naveo: "Danas je svakom jasno da su na sceni procesi koji u najmanju ruku treba da oslabe Republiku Srpsku, a ja
lično nisam spreman da budem dio procesa slabljenja Srpske, nego sam spreman da radim na njenom jačanju i to ću raditi odlučno".

On je "neutemeljenom argumentima omeo javni skup i izražavanje opravdanog nezadovoljstva demobilisanih boraca i građana", navodi se u prijavi.

(Beta, foto: MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE