• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen protest građana Sarajeva

Mirni protest nekoliko desetaka građana Sarajeva, koji su se okupili preko puta zgrade Predsjedništva BiH, završen je u poslijepodnevnim satima.

Saobraćaj nije obustavljan za vrijeme protesta.

U Sarajevu građani od 7. februara svakodnevno protestuju nedaleko od zgrade državnog predsjedništva, nezadovoljni socijalno-ekonomskim uslovima života.

Za loše stanje u državi okrivljuju vlasti i traže njihove ostavke.

Osim 7. februara, kada je bilo nereda i sukoba s policijom, protesti se uglavnom odvijaju mirno, uz policijsko osiguranje.

Saopšenjem se oglasio i Plenum građana u kojem se ograđuju od medijskih napisa u kojima se licitiraju imenima budućeg mandatara ili članova ekspertne vlade Kantona Sarajevo.

"Skupština Kantona Sarajevo, koju čine poslanici izabrani na izborima, plaćeni da rade svoj posao, tijelo je od kojeg građanke i građani očekuju da imenuje mandatara o kojem će biti riječi na javnoj raspravi te o kojem se plenum može izjasniti. Skupština je ta koja treba da radi u korist građana i građanki i da pitanje mandatara riješi što prije, ali do sada nisu pokazali volju da učine bilo šta i zaista udovolje ovom zahtjevu", citat je iz saopšenja članova plenuma", prenosi agencija Fena.

Na ulicama i Zeničani

Blizu stotinu Zeničana danas je mirnom protestnom šetnjom ulicama Zenice, bez blokade saobraćaja, izrazilo nezadovoljstvo situacijom u kojoj se nalaze, ali i time što još uvijek nije imenovan mandatar Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Zeničani su krenuli sa Trga Alije Izetbegovića do Trga Bosne i Hercegovine odakle su trotoarom prošetali do zgrade Tužilaštva ZDK i zgrade Vlade ZDK. Blokade saobraćaja i kružnog toka kod Lamele u Zenici danas nije bilo. Kako nam je kazala Sandra Planinčić, članica vijeća Plenuma građana ZDK, na sinoćnjem plenumu je dogovoreno da blokade saobraćaja više neće biti.

(MONDO, Foto: avaz)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE