• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za zvorničko porodilište 100.000 KM

Premijerka RS Željka Cvijanović rekla je da je Vlada RS donijela odluku da sa 100.000 KM interveniše za renoviranje porodilišta zvorničke Bolnice.

"Vlada je odlučila da interveniše, znajući koliki je značaj svakog porodilišta u Republici Srpskoj, a imali smo na umu i da je ova bolnica četvrta po broju poroda u Srpskoj", rekla je Cvijanovićeva nakon obilaska porodilišta.

Ona je dodala da ovo nije jedini primjer, jer se rade određene popravke i na ginekologiji u Banjaluci, a radovi će biti preduzimani i na još nekoliko mjesta u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je istakla da je htjela da vidi kako teku radovi, naglasivši da očekuje da u narednim sedmicama bude sasvim drugačiji ambijent u porodilištu.

"Važno je da mjesta gdje dobijamo nove građane Republike Srpske budu uredna, lijepo urađena i to će sigurno biti slučaj sa ovim porodilištem", istakla je Cvijanovićeva, koja je zvorničko porodilište posjetila zajedno sa potpredsjednikom Vlade Nadom Tešanović i ministrom zdravlja i socijalne zaštite Draganom Bogdanićem.

Direktor Bolnice Milorad Drljević rekao je se u porodilištu vrši potpuno renoviranje, da će biti napravljena dva nova toaleta, zamijenjena spoljna stolarija, te nabavljena dva nova porođajna stola.

Radovi su počeli prije sedam dana, dok bi u naredna tri dana trebalo da budu završeni. Hitni porođaji se obavljaju u improvizovanoj sali, a ostali upućuju u Bijeljinu.

U zvorničkom porodilištu u prosjeku se godišnje obavi između 700 i 800 porođaja žena iz sedam opština regije Zvornik.

(Srna, Foto: Ilustracija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE