• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpska samostalna u okviru Dejtona"

Član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović poručio večeras u Trebinju da je Srpska samostalna u okvirima Dejtonskog mirovnog sporazuma i BiH.

Radmanović, koji je i predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a, rekao je da procesi u okruženju utiču i na Republiku Srpsku, te da se teška situacija u cijelom svijetu manifestuje i na ovo područje.

"Oni koji kažu da nam ne prijeti opasnost od bilo koga, varaju svoj narod i građane Srpske, a ima takvih. To su oni koji ne znaju šta se dešava u okruženju, jer imaju one koji slušaju i samo izvršavaju njihove zadatke", rekao je Radmanović na javnoj tribini SNSD-a u Trebinju, ističući da SNSD nije takav.

On je ocijenio da je stanje teško, ali da građani imaju rukovodstvo koje vodi računa o tome i koje je u stanju da procijeni situaciju i preduzme prave mjere u svakom trenutku.

"Ne damo Republiku Srpsku, jer to je naša zemlja, nju volimo i nju ćemo braniti. Mi smo spremni da budemo krivi samo kod svog naroda ukoliko nešto pogriješimo, ali ne i za bilo kog visokog predstavnika, za nekoga u BiH ili van nje", poručio je Radmanović.

On je istakao da stranci ukidanjem pomoći, kažnjavaju građane i pokušavaju da na vlast dovedu one koji se njima sviđaju, koji ih slušaju i koji neće hrabro braniti Republiku Srpsku, kao Dodik i njegovi saradnici.

"Znamo da su građani Srpske spremni i da jedva čekaju da budu samostalni. Ovo rukovodstvo zna na koji način će doći do toga, ali nije uvijek vrijeme da se povuku takvi potezi", rekao je Radmanović.

On je dodao da pojedini mediji žele da stvore pogrešnu sliku o Dodiku i pojedincima.

"Niko nema pravo da ruši Republiku Srpsku i ovo rukovodstvo to neće nikome dozvoliti. Sačuvaćemo po svaku cijenu da se ne zapali ono što su građani stvarali na čelu sa rukovodstvom i mislim da za to imamo većinsku podršku", naglasio je Radmanović.

On je naveo da je u Republici Srpskoj najbolje stanje u regionu, zahvaljujući Dodiku i ljudima koji su uz njega.

"Sigurni smo da možemo obezbijediti da ne bude velikih potresa u Srpskoj, jer samo u miru se možemo razvijati i praviti korake naprijed, a sigurni smo da uživamo povjerenje građana", rekao je Radmanović i poručio da ni sarajevska politička elita ne može da utiče na Srpsku, kao što je mogla u prethodnom periodu.

Na tribini u Trebinju, pred prepunom salom Doma kulture, govorili su i predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je i međunarodni sekretar SNSD-a.

Tribini su prisustvovali predstavnici političkog, privrednog i javnog života Istočne Hercegovine.

(Srna, Foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE