• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik čestitao Vučiću

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i njenom lideru Aleksandru Vučiću na izbornom rezultatu.

Dodik je istakao da će Srpska nastaviti da sarađuje sa vlastima Srbije u kontinuitetu, što nikada nije bilo upitno.

"Važno je da je Srbija prošla kroz fer i demokratske izbore, što niko ne spori. Dobio se jedan novi potencijal i kapacitet za reforme koje je Srbija sama odabrala", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

On je istakao da je potpunu verifikaciju naroda dobilo ono što je SNS predlagala kao evropski put Srbije i potrebu da se ona modernizuje.

"U tom pogledu, iz Republike Srpske želimo da čestitamo i izabranima i čitavom srpskom narodu u Srbiji i njenim građanima koji su izašli na izbore i pokazali građansku odgovornost", rekao je Dodik.

On je istakao da će Vlasti Republike Srpske nastaviti da sarađuju sa vlastima Srbije u kontinuitetu i da to nije bilo nikada upitno.

"Postojale su neke spekulacije, ali, u svakom slučaju, mislim da nema nijednog zastoja, nijedne vidljive mogućnosti da dođe do prekida i usložnjavanja tih odnosa", poručio je Dodik.

On je dodao da će Srbija nesumnjivo dobiti snažnu Vladu koju podržava narod i na njoj će biti da ostvari političke ciljeve koje su zacrtali.

"Ne sumnjam da će za to biti sposobnosti i da će se u tom pravcu Srbija kretati", istakao je Dodik.

Preliminarni rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji pokazali su da je SNS ubjedljivi pobjednik sa osvojenih 48,8 odsto glasova građana, što je 157 mandata u parlamentu, pokazuju podaci Cesida. Republička izborna komisija sa obrađenih 65,37 odsto biračkih mjesta saopštila je da je SNS osvojio 48,44 odsto glasova ili 156 poslaničkih mjesta.

U Skupštinu Srbije će, prema ovima podacima, ući još koalicija SPS-PUPS-JS, koalicije okupljene oko Demokratske stranke i Nove demokratske stranke, Savez vojvođanskih Mađara, SDA i Partija za demokratsko djelovanje koja okuplja Albance sa juga Srbije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE