• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšena banda zbog ubistva Bosanaca

Brazilska policija uhapsila je lokalnu petočlanu bandu osumnjičenu za okrutno ubistvo Ante Stanića i Faika Mekića.

Brazilska policija uhapsila je lokalnu petočlanu bandu osumnjičenu za okrutno ubistvo hrvatskog državljanina iz Tomislavgrada (BiH) Ante Stanića i njegovog prijatelja sa švedskim pasošem Faika Mekića, porijeklom iz Bosne.

Kako podsjećaju bosansko-hercegovački mediji, Stanić i Mekić su pronađeni mrtvi prije 10 dana u kućici na plaži u Ženipabu, na sjeveru Brazila. Obojica su na sebi imali donje rublje, vrećice preko glave i vezane noge i ruke, a naknadno je utvrđeno da je njihovom ubistvu prethodilo mučenje.

Motiv za zločin bila je pljačka 100.000 dolara za koje su kriminalci vjerovali da ih posjeduje Stanić. Novca, međutim, nije bilo, ali su muškarci, ipak, mučki ubijeni.

Policija je u okviru akcije "Požuda" slijedila navode po kojima se 8. marta, veče uoči pronalaska tijela, u Stanićevoj kući nalazila 18-godišnja Arijana de Souza. Kriminalna grupa je imala razrađen plan po kojem bi ona služila kao "mamac" stranim turistima i koji je primjenjen i u ovom slučaju.

De Souza se, naime, duže vrijeme družila sa Stanićem, a kobna je bila jedna "greška u prevodu" zbog koje je ona pogrešno shvatila da Stanić u kući ima najmanje 100.000 brazilskih reala (oko 30.000 evra), što je dojavila kriminalcima.

Višesatnim mučenjem, koje su potvrdili patolozi, kriminalci su uzalud nastojali da izvuku informacije gdje je skriven nepostojeći novac, da bi na kraju ukrali Stanićev sat, neke predmete iz kuće i njegov iznajmljeni automobil.

(Tanjug, Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE