• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisan ugovor o digitalizaciji

U Sarajevu je potpisan ugovor o instaliranju opreme za prvu fazu digitalizacije tri javna rtv servisa.

Ugovor su potpisali ministar saobraćaja i komunikacija u Savjetu ministara BiH Damir Hadžić i direktor hrvatske kompanije „Odašiljači i veze“ Aleksandar Golub, u vrijednosti šest miliona 657 hiljada maraka.

U naredna tri mjeseca digitalnim signalom trebalo bi da budu pokrivena područja Banjaluke, Mostara i Sarajeva, prenosi RTRS.

Paralelno sa realizacijom prve faze vršiće se pripreme za drugu fazu koja bi trebalo da bude završena do kraja godine, kaže savjetnik resornog ministra Mehmed Agović.

Treća faza digitalizacije predviđena je za narednu godinu. Digitalnim signalom trebalo bi da bude pokriveno više od 95 odsto teritorije oba entiteta. Većina stanovništva koja posjeduje starije tv prijemnike moraće kupiti pretvarače signala, a njihova trenutna cijena iznosi 35 maraka.

Upravni odbor Samostalnog sindikata zaposlenih u javnim RTV servisima pozdravio je današnje potpisivanje ugovora o nabavci digitalne opreme za digitalizaciju mikrotalasnih linkova javnih RTV servisa u BiH.

"Ovu vijest primili smo sa olakšanjem, jer za nas znači konačno pokretanje `s mrtve tačke` kako tehnoloških, tako i reformskih procesa u javnom sistemu emitovanja u BiH", navodi se u saopštenju Upravnog odbora sindikata.

Ovaj Odbor, pozvao je upravne odbore i poslovodstva javnih RTV servisa BiH, Federacije BiH i Republike Srpske da uz sve poteškoće sa kojima se suočavaju, učine dodatne napore i što prije formiraju korporaciju javnih emitera BiH, kao ključnog dijela reforme javnog emitovanja u BiH.

Poziv je upućen i Delegaciji EU u BiH da osnaži svoje prisustvo u reformi javnog emitovanja koja je, kako je navedeno, godinama u zastoju.

"Smatramo da je to jedini način stvaranja samoodrživog sistema javnog emitovanja koji će biti u službi široke društvene javnosti i građana BiH", navodi se u saopštenju.

(MONDO/Srna, Foto: RTRS)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE