• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS odbacio Čavićeve optužbe

MUP RS odbacilo optužbe predsjednika NDP-a Dragana Čavića o navodnom "planskom hapšenju članova opozicionih partija".

Iz MUP-a pozivaju Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske da izvrši nadzor nad opremom za monitornig i komunikacije kojom raspolaže MUP, povodom navoda predsjednika NDP-a da se "prisluškuju SNSD-ovi protivnici".

"MUP Republike Srpske još jednom poziva predstavnike ovog odbora da u skladu sa zakonskim ovlaštenjima izvrši nenajavljenu kontrolu u MUP-u i javnosti saopšti da li je bilo zloupotreba ove opreme", saopšteno je iz ovog ministarstva.

U saopštenju podsjećaju da je primjena posebnih istražnih radnji definisana Zakonom o krivičnom postupku, te je tako MUP i primjenjuje.

Za navode o "planskom hapšenju članova opozicionih partija", u MUP-a kažu da su čista neistina, te podsjećaju Čavića da je osnov za hapšenje definisan Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

"To je prije svega postojanje sumnje da je neka osoba počinila krivično djelo. U tom smislu sve osobe su jednake kada je riječ o postupanju policajaca MUP-a Srpske, bez obzira na činjenicu da li pripadaju nekoj političkoj partiji ili ne", saopšteno je iz MUP-a.

U MUP-u Srpske ističu da je rukovođenje u ovom ministarstvu definisano zakonskim i podzakonskim aktima, te da se kao takvo i sprovodi.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je danas na konferenciji za novinare u Banjaluci da raspolaže pouzdanom informacijom da će u maju biti hapšenja istaknutih predstavnika opozicijem, te da SNSD preko MUP-a Srpske organizuje prisluškivanje političkih protivnika. On je naveo da ta informacija dolazi "iz samog vrha" vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), ali nije želio da precizira ko bi od opozicionih političara mogao biti uhapšen. Čavić je dalje rekao da postoje sumnje i da SNSD
"posredstvom MUP RS organizuje prisluškivanje političkih protivnika", ističući da je u to umiješan i sam ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić.

Komentarišući smjenu na čelu Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), lider NDP je konstatovao da je RS "jedinstvena u svijetu" zbog činjenice da je na mjesto generalnog direktora RTRS-a imenovan Draško
Milinović, koji je bio šef kabineta premijerke Željke Cvijanović, a prije toga i šef kabineta predsjednika RS Milorada Dodika.

"To znači da će RTRS nastaviti da bude servis jedne partije", ocijenio je Čavić.

On je optužio vlast RS da se priprema da kompletan javni i institucionalni sistem upregne za potrebe izborne kampanje.

Cvijanović: Opozicija živi u svijetu izmišljenih teorija zavjere

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da se Vlada bavi stvarnim životom, dok opozicija živi u svijetu izmišljenih teorija zavjera.

Na pitanje Srne da prokomentariše današnje optužbe predsjednika NDP-a Dragana Čavića na račun Vlade Srpske, Cvijanovićeva je rekla da "ima previše obaveza i premalo slobodnog vremena da bi slušala i komentarisala besmislice dokonih opozicionara".

"Oni žive u svijetu izmišljenih teorija zavjere, a Vlada se bavi stvarnim životom. U tom stvarnom životu dolazi na red isplata godišnjeg boračkog dodatka, isplata obaveza u poljoprivredi, isplata plata", naglasila je Cvijanovićeva.

(MONDO/Srna, Foto: Atv)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE