• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borci- politički instrument opozicije"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da su borci koji protestuju postali politički instrument opozicionih snaga u Srpskoj.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da su nezadovoljni borci, koji protestuju u banjalučkom parku "Mladen Stojanović", počeli previše da se bave politikom i postali politički instrument opozicionih snaga u Srpskoj.

Komentarišući zahtjev štaba nezadovoljnih boraca da se plata predsjednika Republike ograniči na tri prosječne plate u Srpskoj, Dodik je naglasio da je plata predsjednika regulisana zakonskim aktima i da ni u kom slučaju nije najveća u Srpskoj.

"Moja plata je najmanji problem Republike. Njeno rangiranje, što se tiče javne uprave, značilo bi i smanjivanje plata obrazovanju, policiji i drugima. Možda o tome ima smisla razmišljati u vremenu opšte štednje i opšteg stanja, iako su te plate ionako smanjene", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je dodao da će razmotriti zahtjev štaba nezadovoljnih boraca, kada on stigne, iako je riječ o neformalnoj grupi ljudi koja se obraća ozbiljnim institucijama, te istakao da nije korektno da na ovakav način instruišu javnost.

"Njihovi stavovi se mogu uvažati tek kad oni budu registrovano udruženje, od javnog interesa za Republiku Srpsku. Vlada Srpske sarađuje sa svim boračkim organizacijama, nije problem ni da sa njima razgovaramo, ali činjenica da oni `jurišaju` na neke nemoguće stvari koje su istakli u svojim zahtjevima, potpuno ih diskvalifikuje za jedan ozbiljan razgovor", poručio je Dodik.

Dodik je istakao da je laž da je on izjavio da borci, bilo koji, ruše Republiku Srpsku.

"Rekao sam da protesti koji se organizuju mogu da budu zloupotrijebljeni od nekih drugih centara u pogledu rušenja Srpske. Ako pogledate sarajevsko `Oslobođenje` posljednjih dana, koje priziva nemire u Srpskoj, jasno je odakle dolaze ti centri", napomenuo je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE