• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas oblačno sa slabom kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa slabom kišom, na planinama sa slabim snijegom.

Više suvog vremena uz sunčane periode biće na sjeveru i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Najviša dnevna temperatura biće od osam do 12, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Han Pijesak i Kupres minus jedan, Sokolac nula, Bihać, Sarajevo, Nevesinje i Gacko jedan, Bugojno, Mrkonjić Grad, Bileća i Srebrenica tri, Banjaluka, Goražde, Foča, Prijedor, Tuzla i Zenica četiri, Bijeljina, Doboj, Višegrad, Mostar i Trebinje pet, Neum i Zvornik šest stepeni Celzijusovih.

PROHODNOST PUTEVA DOBRA, KOLOVOZI MOKRI

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH kolovozi su mokri i mjestimično klizavi, a prohodnost putnih pravaca je dobra.

Na području Kneževa pada slab snijeg koji se ne zadržava na kolovozu, pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova na miniranju terena, na dionici magistralnog puta Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, dolaziće povremeno do petominutnih obustava sabraćaja u periodu od 13.30 do 14.00 časova.

Zbog sanacije mosta u Karanovcu, na putnom pravcu prema Kneževu dozvoljeno je saobraćanje vozilima do pet tona nosivosti i do 2,8 metara visine. Ostala vozila saobraćaju preko Jajca.

Rekonstrukcija kolovoza u toku je na dionici magistralnog puta Krepšić - Brčko - Bijeljina, zbog čega će se saobraćaj, na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na autoputu Gradiška-Banjaluka, u mjestu Jakupovci, izmijenjen je režim saobraćaja, pa se vozači mole da voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, saobraća se i na dijelu magistralnog puta u opštini Teslić, zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - granica Republike Srpske/FBiH (Karuše), na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja.

Povremene obustave saobraćaja na svaki puni čas trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova). Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj - Modriča.

U toku su radovi na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, dionica Prnjavor - Doboj, gdje je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina-Gornja Vijaka.

Na magistralnom putu Brod - Odžak, na lokalitetu Šikare, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Na regionalnom putu Kotor-Varoš - Kneževo, u naselje Viševice, zbog deminiranja terena dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, kao i na regionalnom putu Doboj - Maglaj, od mjesta Potočani do mjesta Pridjel Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra. Na putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE