• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solana sa Bajdenom u Sarajevu

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Havijer Solana potvrdio je da će doći u BiH sa američkim potpredsjednikom Džozefom Bajdenom.

 Solana sa Bajdenom u Sarajevu Izvor: MONDO

Oni dolaze kako bi pripremili tranziciju Kancelarije Visokog predstavnika međunarodne zajednice.

"Srešćemo se sa svima i uputiti im jasan znak da su stavovi SAD i EU o promeni Kancelarije visokog predstavnika isti", izjavio je Solana po dolasku na skup ministara spoljnih poslova EU.

"To će biti važan sastanak", rekao je on i istakao da će to biti prvi put da Amerikanci i Evropljani, zajedno i na ovom nivou dolaze u BIH kako bi prenijeli svoje namjere svim liderima u zemlji, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Povodom posjete Džozefa Bajdena predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz najavio je da će borci u svim gradovima RS održati mirne proteste kako bi ukazali na diskriminaciju nebošnjaka u BiH.

Mirni protesti u organizaciji hrvatske nevladine organizacije "Kroacija libertas" najavljeni su i na području Federacije BiH s istim ciljem da se ukaže, kako su saopštili, na diskriminaciju Bošnjaka nad hrišćanima.

Ćurguz kaže da će se protesti održati tačno u podne i to paljenjem svijeća i da je cilj toga da americkcog potpredsjednika poznaju o onome što čine političari iz reda bošnjačkog naroda u BiH kako bi stvorili ambijent za unitarizaciju BiH i eliminisanje RS i obezbjeđivanje njihove dominacije nad srpskim i hrvatskim narodom u BiH.

Boračka organizacija i savez logoraša RS prošle sedmice od američke ambasade su zatražili da im obezbijedi sastanak s Bajdenom, kako bi ga upoznali o posljedicama poslednjeg rata u BiH i prenijeli mu svoje viđenje situacije u BiH.

(FoNet)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE