• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jasenica: Pronađeni ostaci jednog tijela

Na lokalitetu Jasenica u opštini Bosanska Krupa pronađeni su ostaci jednog tijela tokom ekshumacije žrtava iz proteklog rata koja je danas počela.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su sa ovog tijela uzeti uzorci za DNK-a analizu radi utvrđivanja identiteta žrtve, a ona će biti obavljena u laboratoriji Međunarodne komisije za nestala lica.

Ostaci pronađenog tijela biće prebačeni na Gradsko groblje Banjaluka, gdje će ostati dok ne bude završena forenzička obrada i proces identifikacije.

Ekshumacijom je rukovodio stručni saradnik Tužilaštva BiH, koji je po instrukcijama tužioca koordinisao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih lica.

Ekshumaciji su prisustvovali predstavnici Instituta za traženje nestalih lica BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, ljekar sudske medicine i stručni saradnik Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih lica u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.

(Srna, Ekshumacija - arhiva Beta/AP)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE