• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za osobe sa autizmom prikupljeno 581.284 KM

U humanitarnoj akciji pomoći porodicama lica oboljelih od autizma, koju je organizovao kabinet predsjednika RS, prikupljeno je 581.284 KM

Psiholog Udruženja za pomoć licima sa autizmom "Djeca svjetlosti" Olivera Davidović rekla je da su sredstva od po 4.061 KM dobile 143 porodice širom Republike Srpske.

"Svi centri za socijalni rad su potvrdili da su njihovi korisnici dobili ta sredstva", rekla je Davidovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je, u ime članova Udruženja, zahvalila kabinetu predsjednika Srpske što su prepoznali rad Udruženja i pružili podršku osobama sa autizmom.

Davidovićeva je istakla da, prema provedenom istraživanju, u Republici Srpskoj 158 lica boluje od autizma, ali da je ta brojka mnogo veća, jer pojedini roditelji odbijaju da dijete dovedu na procjenu zdravstvenog stanja.

Predsjednik Udruženja za pomoć licima sa autizmom "Djeca svjetlosti" Mirjana Kojić podsjetila je da je ovo jedino udruženje u Srpskoj koje se bavi pomoći tim licima, te da je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović danas odobrio veći prostor za rad ovog udruženja.

"Pozivam sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu u opremanju, kako bi novi prostor što prije bio stavljen u funkciju", rekla je Kojićeva i zahvalila svima koji su do sada pomogli radu Udruženja.

Psiholog Udruženja Jovana Jankovski dodala je da će ovo udruženje nizom manifestacija obilježiti 2. april - Svjetski dan svjesnosti o autizmu, pod sloganom "Gledaj svijet mojim očima".

Ona je najavila da će tog dana u "Staklencu" u banjalučkom parku Petar Kočić u 11.00 časova biti upriličena izložba radova članova Udruženja i podjela brošura edukativnog karaktera, koje imaju za cilj da upoznaju širu javnost o problemima osoba oboljelih od autizma.

"Takođe, imaćemo izložbeni štand koji će biti prodajnog karaktera, a u klubu `Indeks` u 20.00 časova biće održan koncert na kojem će nastupiti grupe `Lejdi Di`, `Klikeri`, `Spid frik` i `Ispad", navela je Jankovski.

Ona je dodala da će ulaznice koštati od tri do pet KM i da će sredstva od prodaje ulaznica biti utrošena za nabavku didaktičkog materijala neophodnog za rad Udruženja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE