• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agencija "Srna" slavi 22. rođendan

Novinska agencija Republike Srpske "Srna" obilježiće sutra 22 godine postojanja i krsnu slavu Blagovijesti.

Novinska agencija Republike Srpske formirana je 7. aprila 1992. godine na Palama, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, kao Srpska novinska agencija - prva srpska novinska agencija u istoriji.

"Srna" je bila prvi medij srpskog dijela BiH i formirana je u času kada su već započinjali ratni sukobi i kada su glavni predratni mediji u tadašnjoj SR BiH bili pod ratnom i propagandnom kontrolom takozvane Republike BiH.

Od tada, "Srna" je već 22 godine svakodnevni hroničar svih vidova života, prvenstveno Republike Srpske, a zatim i BiH, Srbije, regiona i svijeta.

"Srna" je do danas prikupila, obradila i objavila više od 2,5 miliona informacija - od novinskih vijesti preko intervjua, analiza, osvrta, foto i fono izvještaja...

Za sve ove godine kroz "Srnu" je prošao veliki broj novinara, ali i prevodilaca i drugog osoblja koje je važno u procesu "stvaranja" informacija.

Uz već afirmisane novinare i urednike, u "Srni" su zanat "ispekli" mnogi novinari koji i dalje rade u njoj ili su u nekom od drugih medija u Republici Srpskoj i regionu.

"Srna" je svojom angažovanošću i predanim radom postala medijski simbol Republike Srpske. Za mnoge građane Srpske svi mediji koji djeluju u njoj su - "Srna".

Uz visoka odlikovanja koja je "Srna" dobila za svoj rad od institucija Srpske, ta percepcija građana kojom se sve stavlja pod "Srnin" žig - možda je i najveće priznanje novinarima "Srne".

"Srna" svoje informacije plasira na područje Srpske, BiH, Srbije i cijelog regiona, ali i u svijet posredstvom ugovora i saradnje sa najvećim globalnim agencijskim mrežama.

"Srna" je danas moderna agencija, sa zanatski i tehnički obučenim kadrom, sposobna da dnevno proizvede više od 250 informacija, uključujući foto i fono izvještaje.

"Srna" je neodvojivo vezana za nastanak Republike Srpske i predstavlja jednu od njenih najstarijih i najznačajnijh institucija. Ko god je nekim poslom ušao u Srpsku za 22 godinu njenog postojanja - ušao je i u "Srnine" vijesti.

"Srna" nastavlja rad sa jasnom namjerom da ispuni sve profesionalne izazove i da ostane informativni centar, prvenstveno Republike Srpske, ali i značajan medijski faktor u regionu.

Zahvaljujemo svim našim korisnicima na dosadašnjoj saradnji i obećavamo da će "Srna" nastaviti svoj neprekidni informativni rad za dobrobit Republike Srpske i njenih građana.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Novinska agencija Republike Srpske "Srna" predstavlja kičmu medijskog sistema Srpske. Dok je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je "Srna" jedna od najuspješnijih institucija Srpske i svojevrsni brend Republike.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE