• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smanjene plate funkcionerima u Doboju

U Doboju su od pet do 10 odsto umanjene plate gradskim funkcionerima, službenicima i direktora javnih ustanova i preduzeća, čiji je grad osnivač.

Predsjednik gradske Skupštine Doboja Esmin Mahmutović naveo je da su odlukom Skupštine grada primanja funkcionera u Administrativnoj službi umanjena za 10 odsto. 

"Za pet odsto umanjena su primanja načelnicima odjeljenja, sekretaru Skupštine grada, šefu i sekretaru kabineta gradonačelnika, starješini Teritorijalne vatrogasne jedinice, koordinatorima i savjetnicima u Administrativnoj službi", naveo je Mahmutović. 

Za pet odsto umanjene su i plate direktorima u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač i većinski vlasnik grad Doboj. 

Mahmutović je napomenuo da je ovo druga korekcija plata funkcionerima, službenicima i direktorima. Skupštinskom odlukom u septemrbu 2013. godine plate su im bile uvećane za pet odsto. 

On je naglasio da su odbornicima i članovima radnih tijela Skupštine danas ukinute novčane nadoknade, pa će ubuduće primati samo odborničke paušale. 

Odbornici su danas donijeli odluku i o ukidanju "bijelog hljeba", kojom prestaje praksa isplaćivanja šestomjesečnih naknada gradskim službenicima nakon prestanka njihovog angažmana.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE