• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džodan: Slučaj "Glavaš" - pravna farsa

Predsjednik Udruženja Srba izbjeglih iz Krajine Petar Džodan smatra da je cijeli slučaj "Glavaš" pravna farsa, unaprijed osmišljena i isplanirana.

 Džodan: Slučaj "Glavaš" - pravna farsa Izvor: MONDO

"Puštanje Branimira Glavaša, osuđenog u Hrvatskoj zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, iz pritvora Suda BiH, nije ništa drugo do politički dogovor nadležnih organa Hrvatske i BiH", rekao je Džodan za banjalučki "Fokus."

Prema njegovim riječima, Srbi izbjegli iz Hrvatske nisu žučnije reagovali na Glavašev bijeg iz Hrvatske u BiH, jer su preumorni od čekanja pravde i odgovarajućeg reagovanja nadležnih institucija.

"Mi Srbi koji smo stradali u Hrvatskoj i to upravo od Glavaša i njemu sličnih smatramo da su nadležne institucije morale drugačije reagovati u ovom slučaju. Međutim, očigledno je da takve reakcije neće biti", rekao je Džodan.

Udruženje Srba protjeranih iz Zapadne Slavonije "Krajina" zatražilo je od Suda BiH da utvrdi na koji je način Glavaš došao do državljanstva BiH, koje mu je kasnije poslužilo kao štit od kazne za utvrđene ratne zločine.

Oni su zapitali kako je to Glavaš mogao da dobije državljanstvo, ako se znalo da se protiv njega vodi sudski postupak i to za takva teška krivična djela kakvo je ratni zločin.

"Uvidom u zahtjev za dobijanje državljanstva utvrdiće se da je Glavaš odavno pod istragom i da je na dan podnošenja zahtjeva za državljanstvo bio u pritvoru u Hrvatskoj, što govori da je zahtjev predao neko drugi", navode predstavnici Udruženja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE