• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen protest nezadovoljnih boraca VRS

Nezadovoljni borci VRS sastali su se danas sa predsjednikom Narodne skupštine RS Igorom Radojičićem. Nova okupljanja nakon Vaskrsa.

Završen je sastanak nezadovoljnih boraca VRS sa predsjednikom Narodne skupštine RS Igorom Radojičićem, koji je primio predstavnike nezadovoljnih boraca.

Radojičić je potvrdio da je primio zahtjeve bivših boraca i veterana i da ih je uputio u proceduru prema nadležnim skupštinskim odborima i resornom ministarstvu, kako bi oni dali konačnu riječ o stavljanju zahtjeva na dnevni red NSRS.

Pošto su borci tražili samo objašnjenje zašto poslanici nisu raspravljali o njihovim zahtjevima, čim su dobili odgovor od Radojičića prekinuli su protest.

Nezadovoljni borci poručuju da ne odustaju od zahtjeva i naredno okupljanje najavljuju nakon Vaskrsa.

Nezadovoljni borci Vojske RS, njih tridesetak, okupilo se u 12 sati ispred zgrade Narodne skupštine RS u Banjaluci, javio je reporter MONDA.

Predsjednik Udruženja veterana Duško Vukotić ranije danas rekao je da očekuje da predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić primi delegaciju veterana i da im objasni razloge zbog kojih se njihovi zahtjevi nisu našli u dnevnom redu.

"Neoprostivo je da se Narodna skupština oglušila o naše zahtjeve, jer oni koji su stvarali Republiku Srpsku nisu to zaslužili. Očekujemo da nas predsjednik Parlamenta pogleda u oči i objasni šta je sporno u našim zahtjevima", rekao je Vukotić okupljenim novinarima.

Vukotić je najavio prekid demonstracija do Vaskrsa, 20. aprila, ali i nastavak istih čim praznici prođu. Nezadovoljni borci pripremili su i paket vaskršnjih jaja koji namjeravaju da uruče poslanicima Narodne skupštine RS.

Vukotić je dodao da Štab nezadovoljnih boraca više ne sarađuje sa Acom Prelićem zbog njege izjave da je politički aktivan u Stranci socijalne sigurnosti srpskih boraca, ali da cijene njegov doprinos u, kako je rekao, buđenju svijesti boračke populacije.

"Većina naših saboraca je u svim političkim strankama Republike Srpske, naš ešalon nezadovoljnih boraca je svestranački i želimo da bude nadstranački", rekao je Vukotić.



Nezadovoljni borac Milorad Jeremić kaže da poslije učešća u ratu od '91 do '95 već dvije godine ne može da nađe posao.

"Nezaposlen sam, poslije osam godina rada na Željeznici RS, iako sam diplomirani inženjer. Željeznica je dovedena do dna, a sad je vode kriminalci.

Ima dosta željezničara, učesnika rata koji su nezadovoljni statusom i platama. Nadam se da će u ovoj Skupštini imati sluha za naše zahtjeve, a želio bih da se spiskovi boraca očiste, da se stvarno prikaže ko je bio u ratu, a ko nije.

Sam predsjednik vladajuće stranke je rekao da ima mnogo bitangi u njenim redovima - pa hajde jednom te bitange da se očiste! Ima dosta stručnih ljudi, poštenih, dobrih, koji mogu da rade
", rekao je Jeremić.

Protesti nezadovoljnih boraca u RS počeli su polovinom februara, s primarnim zahtjevom smjene predsjednik BORS-a Pantelije Ćurguza, a zahtjevi za poboljašnje socijalno-ekonomskog položaja boračke populacije izdefinisani su u okviru samih okupljanja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE