• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvu porodice 209.000 KM

Vlada RS odobrila je danas Ministarstvu porodice, omladine i sporta plan utroška sredstava za prvu polovinu ove godine u ukupnom iznosu od 209.201 KM.

Prema planu, subvencija kamatne stope za stambeno kreditiranje mladih i mladih bračnih parova iznose 83.000 KM, tekući grantovi sportskim organizacijama 66.450 KM, tekući grantovi sportskim organizacijama lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj 4.750 KM.

U saopštenju iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću navodi se da tekući grantovi neprofitnim udruženjima i organizacijama za afirmaciju porodice iznose 1.500 KM, a tekući grantovi za projekte podrške međunarodne saradnje i mobilnosti mladih 5.500 KM.

U okviru tekućih grantova za realizaciju programa definisanih Omladinskom politikom Republike Srpske i projekata za unapređenje i razvoj omladinskog organizovanja predviđeno je 500 KM, za kapitalne grantove mladima i omladinskim organizacijama u ruralnim sredinama 1.000 KM, te za transfere Fondu za dječiju zaštitu "Fond treće i četvrto dijete" 46.501 KM.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na raspored sredstava sa pozicije tekući grant na Veterinarski institut "Dr Vaso Butozan", za 2014. godinu, u ukupnom iznosu od 450.000 KM.

Na današnjoj sjednici Vlada Republike Srpske dala je saglasnost ovom ministarstvu na raspored sredstava sa pozicije tekući grant Fondu za sprečavanje zaraznih bolesti, u ukupnom iznosu od 377.000 KM, za 2014. godinu.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE