• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Šiling": I bajkeri dilovali drogu!

U akciji "Šiling" uhapšeno 18 članova kriminalne grupe koja se bavila krijumčanjem opojnim drogama i trgovinom oružja sa područja BiH ka zemljama EU

U međunarodnoj policijskoj akciji kodnog naziva ”Šiling” danas je izvršeno 59 pretresa na području Republike Srpske, Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona, a rezultirala je hapšenjem 18 osoba, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

"Akcija, koju je MUP RS realizovao u saradnji s policijama Austrije, Slovenije, Brčko Distrika i MUP-a Tuzlanskog kantona, imala je za cilj lišenje slobode članova organizirane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem opojnim drogama, kao i trgovinom oružjem s područja BiH na područje Slovenije i Austrije", izjavila je Mirna Šoja, portparol MUP-a RS.

Uhapšeni u akciji "Šiling" se sumnjiče da su u proteklom periodu izvršila promet oko 2,8 kilograma opojne droge heroin i 11 kilograma opojne droge marihuane.
Prilikom pretresa, policija je pronašla i oduzela veću količinu ilegalnog naoružanja i eksploziva, mobilne telefone i telefonske kartice, jedan skupocjeni motocikl i dva liksuzna putnička automobila.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije danas da su među uhapšenim i članovi moto-grupa "Anđeli pakla" (Hell Angels) i "Crveni đavoli" (Red Devils).

Halid Emkić, portparol policije Brčko distrikta, kazao je za "Nezavisne novin" da je u Brčkom uhapšen A.P. (46), kojeg vode kao organizatora ove kriminalne grupe. Mediji nezvanično saznaju da se radi o Adisu Pelešu. I on i njegovi saradnici bili su članovi bajkerskih klubova Anđeli pakla i Crveni đavoli, javljaju mediji u FBiH.

Federalna.ba navodi da je ova grupa godinama krijumčarila drogu i oružje u Sloveniju. Osim njega, kao jedan od vođa ove narko grupe pominje se i Rifat Šaćirović, kojeg je uhapsila slovenačka policija.

Darko Majhenič, direktor Nacionalne istražne kancelarije Republike Slovenije, dodao je da se postupak vodi i zbog slovenačkog državljanina, isto zbog sumnje da je zajedno sa glavnim organizatorom krijumčario drogu u Sloveniju.

Grupa je posljednjih mjeseci intenzivno praćena, a policija je, kako saznaje FTV, u nekoliko navrata od njih izvršila i simulirani otkup droge.

Akcija "Šiling" izvršena je po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja Tužilaštva BiH za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Uhapšeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora.

(MONDO, Foto: Ilustracija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE