• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Socijalista na čelu SO Srbac

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Srbac podnijeli neopozive ostavke. Novi predsjednik parlamenta iz Socijalističke partije.

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Srbac Goran Ćosić (NDP) i Dragan Lepir (SDS) podnijeli su danas neopozive ostavke, a tajnim glasanjem za novog predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Teodor Stojković iz Socijalističke partije.

Ćosić je podnošenje neopozive ostavke obrazložio zdravstvenim razlozima, te naveo da je rukovođenje opštinskim parlamentom bilo zamorno i iscrpljujuće, jer je "opozicija stalno blokirala donošenje ključnih odluka, kao što je opštinski budžet".

"Ni odbornici u vlasti nisu bili na nivou zadatka, jer su se isključivo borili za zapošljavanje kadrova iz vlastitih stranaka, tako da o razvojnoj politici opštine skoro da se nije vodilo računa. To mi je, kao iskusnom privredniku koji zapošljava oko 60 radnika, smetalo, gubio sam energiju na nepotrebne stvari, narušio sam zdravlje i odlučio da podnesem ostavku i nastavim rad kao odbornik", rekao je Ćosić Srni.

Za izbor novog predsjednika Skupštine opštine Srbac istaknuta su dva kandidata - Zoran Đukić iz Stranke napredna Srpska, koji je dobio 10 glasova, i Teodor Stojković, za kojeg je glasalo 15 odbornika.

Nezadovoljan ovakvim ishodom glasanja, neopozivu ostavku je podnio i potpredsjednik lokalnog parlamenta Dragan Lepir, a na narednom skupštinskom zajedanju biće poznato ko će preuzeti njegovu funkciju.

Klub odbornika SNSD-a zatražio je da se glasa o povjerenju sekretaru Skupštine opštine Dragice Vranić, ali ovaj zahtjev nije prošao, jer je za smjenu glasalo 12 odbornika, od ukupno 25 odbornika.

Srbački parlament danas je usvojio budžet opštine, čime će prestati privremeno finansiranje budžetskih korisnika, boračkih i socijalno ugroženih kategorija.

Sjednica lokalnog parlamenta prekinuta je bez zakazivanja nastavka rada.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE