• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duško Gojić na čelu „Puteva RS“

Za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Banjaluka imenovan je Duško Gojić, diplomirani inženjer tehnologije.

Odluku o imenovanju vršioca dužnosti jednoglasno je donio Nadzorni odbor ovog preduzeća, potvrđeno je Srni u kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske kao vlasnik JP "Putevi Republike Srpske", na današnjoj radno-konsultativnoj sjednici, prihvatila je mandate direktora i izvršnih direktora ovog preduzeća i zadužila Nadzorni odbor da donese odluku o njihovom razrješenju.

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak kojim je zadužila sva ministarstva da za direktore, zamjenike direktora i izvršne direktore javnih preduzeća, ustanova i Investiciono-razvojne banke, kao i za direktore i zamjenike direktora republičkih uprava i republičkih upravnih organizacija, agencija i vanbudžetskih fondova iz svoje nadležnosti izvrše analizu isplaćenih dodatnih primanja, po visini i strukturi do 14. aprila.

U Vladi Srpske Srni je rečeno da direktori, zamjenici direktora i izvršni direktori u javnim preduzećima, javnim ustanovama, agencijama, vanbudžetskim fondovima i Investiciono-razvojnoj banci mogu biti članovi samo jednog Upravnog odbora ili Nadzornog odbora ili Odbora za reviziju.

Svi direktori, njihovi zamjenici i izvršni direktori u javnim preduzećima, javnim ustanovama, agencijama, vanbudžetskim fondovima i Investiciono-razvojnoj banci dužni su putem resornih ministarstava informisati Vladu o svojoj odluci u kom Upravnom ili Nadzornom odboru ili Odboru za reviziju žele da nastave da rade, a u ostalim da podnesu ostavke do poneđeljka, 14. aprila.

Na današnjoj radno-konsultativnoj sjednici Vlada je zadužilo Ministarstvo prosvjete i kulture da, u skladu sa podacima dobijenim iz Poreske uprave, izvrši analizu primjene Zakona o platama na visokoškolskim ustanovama i utvrdi osnove po kojima rektori, dekani i profesori primaju plate, kao i strukturu ostalih primanja.

Na današnjoj radno-konsultativnoj sjednici Vlada Republike Srpske je prihvatila Informaciju o isplaćenim platama u javnim preduzećima, javnim ustanovama, republičkim upravama i republičkim upravnim organizacijama, agencijama, vanbudžetskim fondovima i Investiciono-razvojnoj banci.

(Srna/MONDO, Foto: Youtube)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE