• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potukli se Rakić i Vukanović

Poslovođa "Imeks internešnala" Nikola Rakić fizički se sukobio sa novinarom TV BN Nebojšom Vukanovićem. Intervenisala i policija

Pedesetak radnica trebinjske firme "Imeks internešnal" i danas je protestvovalo ispred prodajnog objekta ovog tekstilnog preduzeća, tražeći isplatu dvije zarađene plate i dva topla obroka.

Protest je prekinuo incident do kojeg je došlo kada je zamjenik direktora "Imeksa" Nikola Rakić pokušao fizički da spriječi snimanje novinara BN televizije Nebojše Vukanovića, a intervenisala je i policija, javio je portal radiotrebinje.com.

Radnice kažu da su u prostorije prodajnog objekta "Imeksa" ušle da zamjenika direktora ovog tekstilnog preduzeća Nikolu Rakića pitaju za zarađene plate, ne sluteći da će biti svjedoci fizičkog obračuna.

"Novinar Vukanović je ušao i stao na prag, a Nino Rakić je izletio i snažno ga odgurnuo. Vukanoviću je pala kamera i došlo je do hrvanja i udaranja. Mi smo vidjele da novinar nije kriv i da je Rakić prvi počeo", kaže radnica Dara Spaić.

Policija je brzom intervencijom spriječila teži incident, nakon čega je saslušala Rakića i Vukanovića. Rakić je ubrzo u policijskom automobilu napustio mjesto događaja, dok je Vukanović u izjavi novinarima rekao da je burno odreagovao štiteći svoj fizički integritet i dostojanstvo.

"Pokušao sam da snimim kadrove, ali me je tehnički direktor odgurnuo uz vikanje da izađem napolje. Nakon toga smo razmijenili nekoliko udaraca. Sasvim je prirodno da oni koji kuluče sirotinju budu nervozni kada ta sirotinja dođe po svoje zarađeno", istakao je Vukanović.

Rakić je izjavio Srni da je jutros bio na radnom mjestu, u kancelariji "Imeksa", gdje je razgovarao sa nekoliko radnica kada je Vukanović došao da snima.

"Rekao sam mu da izađe napolje, jer je ušao na privatni posjed na šta nema pravo. Vukanović je počeo da viče da to nije moj prostor i da ga nisam ja kupio. Tada sam mu prišao, stavio ruku na njegova prsa da bi spriječio njegov dalji ulazak u prostor", kaže Rakić.

Rakić je istakao da je Vukanović tada odbacio kameru i udario ga u sljepoočnicu. "Ja sam mu uzvratio, a novinar BN televizije je počeo da viče i da mi prijeti", dodao je Rakić.

Radnice "Imeksa" ni danas nisu dobile zarađeno, a umjesto novca dobile su novo obećanje.

"Rakić nam obećava da će plata biti sutra, da je navodno njemu tako obećano i to tako prenosi nama. To je cijela njegova priča", kaže Dara Spaić.

Radnice "Imeksa" okupile su se i prošle sedmice ispred prodajnog objekta ovog preduzeća, sa istim zahtjevima.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE