• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Nepostojanje konsenzusa koči BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da politika pristupanja BiH Evropskoj uniji ne može biti drugačija u odnosu na druge zemlje.

On ističe da je ključni problem nepostojanje konsenzusa unutar BiH.

"Što se tiče Republike Srpske, ona je dala pozitivne odgovore na sva evropska pitanja, od pitanja `Sejdić-Finci` do mehanizma koordinacije. Riješili smo svoje probleme, a kada Federacija BiH riješi problem unutar sebe, spremni smo za razgovor", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska trpi značajnu štetu što u FBiH nisu riješena pitanja "Sejdić-Finci" i mehanizam koordinacije, jer BiH treba kretanje ka Evropi i ka "određenim komunikacijama koje mogu pomoći privredi".

Dodik je naglasio da je stav Vlade Srpske o pitanju preduzeća "Rasklopna oprema" Istočno Sarajevo veoma jasan i da će svi radnici koji su tamo radili dobiti naknade, te da u to niko ne treba da sumnja.

Komentarišući izvještaje koje je MUP Srpske podnio Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv bivših direktora "Šuma Srpske" i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, predsjednik Srpske je rekao da to pokazuje da niko nije zaštićen.

"To je dokaz da se institucije sistema na pravi način odnose prema pitanjima organizovanog i svakog drugog kriminala", rekao je Dodik.

Reagujući na izjavu predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića da treba ukinuti upravne i nadzorne odbore, Dodik je rekao da to nije moguće, ali da se može racionalizovati učešće određenih struktura u tim odborima, što Vlada Srpske i čini.

(Srna, foto: Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE