• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Ideja o izaslaniku za Balkan greška SAD administracije”

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je da je ideja o američkom izaslaniku za Balkan očigledno bila greška američke administracije.

 “Ideja o izaslaniku za Balkan greška SAD administracije” Izvor: MONDO

On je naveo da je potpredsjednik SAD Džozef Bajden nije bio dovoljno informisan o stanju u BiH.

Dodik je rekao da Bajden nije znao da u BiH postoji Uprava za indirektno oporezivanje, da entiteti nemaju vojsku, da je bio dezinfomisan pričama da u RS nema povratka, te da nije znao da u Vladi RS ima ministara Bošnjaka i Hrvata.

Ističući da sa potpredsjednikom SAD nije razgovarao o tome da li će Amerika poslati izaslanika za Balkan, Dodik je napomenuo da u BiH već postoji evropski izaslanik.

"Bajden i specijalni predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Havijer Solana manifestovali su jedinstvo, a ako Amerika želi izaslanika za Balkan, to vjerovatno govori da nema jedinstva Evrope i Amerike", naglasio je Dodik.

Premijer RS je za Radio-televiziju RS rekao da je sa potpredsjednikom SAD imao vrlo prijateljski razgovor, da nije bilo nikakvih pritisaka s njegove strane, da je tokom boravka u BiH sa vrlo dostojanstva i uravnoteženosti poslao vrlo važne poruke.

On je naglasio da se ne plaši američke zainteresovanosti za BiH, jer bi BiH trebalo da bude uređena kako to žele predstavnici naroda u BiH, te da je takav stav potvrdio i američki potpredsjednik u svom nastupu.

"Mi možemo da egzistiramo i za nas postoji BiH dok postoji RS. Može to biti nacionalistička retorika, ali nema BiH bez RS. Ako neko pomisli da ukine RS i napravi praznu ljušturu grdno se vara. Od te priče nema ništa", rekao je Dodik.

On je naglasio da je RS u prethodnom periodu prepoznala želju da se ukine RS da se od nje napravi prazna ljuštura, te da nakon 68 prenesenih nadležnosti to više ne može da traje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE