• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snijeg prekrio Sarajevo!

U Sarajevu je jutros osvanuo snijeg, a do ovog trenutka je napadao toliko da gotovo podsjeća na zimske dane, javljaju federalni mediji.

Zbog snijega, koji od noćas pada, otežano je saobraćanje u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Posebno se upozorava na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ugaženog snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Izdvajaju se planinski prevoji: Koprivnica (Bugojno-Kupres), Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), Ivan (Sarajevo-Konjic) i Romanija (Sarajevo-Rogatica).

U ostalim područjima kolovoz je mokar i klizav, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Iako je zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u BiH na snazi još danas, apeluje se na vozače da, u zavisnosti od vremenske situacije, na put ne kreću bez zimske opreme.

Na području Romanije i Han Pijeska snijeg je visok od četiri do šest centimetara, a na području Kneževa i dalje pada slab snijeg koji se za sada ne zadržava na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U većem dijelu Republike Srpske ovog jutra vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, pa vozačima iz AMS savjetuju sporiju i oprezniju vožnju na dionicama u višim predjelima i preko prevoja.

Meteorolozi su za danas najavili pogoršanje vremenskih prilika.

"U cijeloj zemlji će biti osjetno hladnije. Jutarnja temperatura će biti od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od pet do 13 stepeni", izjavila je za Klix.ba Ismira Ahmović iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu se očekuje slično vrijeme. U jutarnjim satima se i u nizinama očekuje susnježica. Temperature će se spustiti ispod nule. Jutarnje će biti od -1 do četiri, na jugu do šest, a dnevne od pet do 10, na jugu do 15 stepeni.

U četvrtak ujutro će biti hladno, sa temperaturom od -2 stepena.

Meteoalarm: Potencijalno opasno vrijeme

Federalni hidrometeorološki zavod za danas u Bosni i Hercegovini najavljuje potencijalno opasno vrijeme. U Banjaluci, Sarajevu, Livnu, Trebinju, Prijedoru i Foči očekuje se između 15 i 25 litara padavina po metru kvadratnom.

U većini regija BiH upaljen je žuti meteoalarm što znači da je vrijeme potencijalno opasno, prenosi novinska agencija Patria.

(MONDO, Foto: Klix.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE