• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poplave u BiH, ugroženo oko 700 domaćinstava

U tuzlanskom kantonu usljed jakih kiša 500 domaćinstava je odsječeno od putne mreže. Kritično i na području Brčkog gdje je poplavljeno oko 200 kuća.

Nivo lokalne reke Tinje iznosi 3,10 metara na Koprića mostu, s tendencijom rasta i ta rekao se izlila iz svog korita u "Špionici Centar" i "Ceriku", gdje je prekinuta putna komunikacija, javila je agencija Sensa

Kako je prenijeto, trenutno se dostavljaju vreće sa peskom radi odbrane naselja kojima prijete poplave.

U naselju "Crveno Brdo" u tuzlanskom kantonu je aktivirano klizište i prekinuta putna komunikacija za 26 stambenih objekata.

Kritično je i u srebreničkom naselju "Bare", gdje trenutno intervenišu srebrenički vatrogasci, a sedam kuća je poplavljeno.

Za učenike koji pohađaju nastavu u područnoj školi Babunovići obustavljena je nastava, zbog opasnosti od izlivanja Lušničke rijeke.

Brčko: Poplavljeno više od 200 domaćinstava

U četiri mjesne zajednice na području distrikta Brčko poplavljeno je više od 200 domaćinstava usljed kiše koja, sa prekidima, pada već dva dana.

U naselju Brka poplavljeno je oko 140 domaćinstava, u naselju Palanka četrdesetak, a u zaseoku Cvijanovići dvadesetak kuća.

Šef Odjeljenja za javnu bezbjednost u brčanskoj Vladi Uroš Vojnović ocijenio je da veliki problem predstavljaju vodotoci rijeka Tinja i Brka, koji nisu u potpunosti sanirani, kao i začepljena kanalska mreža koja vodi do riječnih korita.

"Situacija je sada bolja nego prije podne, ali u slučaju pogoršanja, razmotrićemo i mogućnost proglašenja vanrednih mjera odbrane od poplava", rekao je Vojnović novinarima nakon što je sa saradnicima obišao poplavljena područja.

U naselje Brka dostavljeni su kamion pijeska i 500 vreća za pravljenje nasipa, ako to bude potrebno. Pripadnici Civilne zaštite Brčko distrikta neprekidno su na terenu i prate situaciju.

(MONDO/agencije, Foto: Radio Brčko )

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE