• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čestitke povodom Vaskrsa i Uskrsa

Zvaničnici u RS i FBiH uputili građanima čestitke povodom Vaskrsa i Uskrsa

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki čestitao je svim građanima BiH pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti veliki praznik Vaskrs i Uskrs, poručujući vjernicima da poslije najvećih stradanja i patnji ljudi moraju da imaju nadu u pobjedu nad zlom i poteškoćama.

Vlajki je istakao da Hristovo stradanje na krstu i vaskrsnuće imaju snažnu simboliku za društvo BiH, koje je dvije decenije poslije tragičnog sukoba i dalje duboko politički podijeljeno i opterećeno mnogobrojnim i teškim ekonomskim i socijalnim problemima.

On je istakao da je dodatna simbolika ovogodišnjeg Uskrsa u tome da ovaj veliki i radosni praznik istog dana obilježavaju i katolici i pravoslavni, kao i prije nekoliko godina.

"Sa iskrenim željama da svim narodima u BiH Uskrs donese mir i radost, više međusobnog razumijevanja, pomirenje, međusobno poštovanja i ekonomski prosperitet, u ime svih članova Kabineta i u svoje ime svim građanima BiH katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke", navodi Vlajki, uz pozdrave "Čestit i blagoslovljen Uskrs!" i "Hristos vaskrse – vaistinu Vaskrse!"

I premijer Federacije BiH Nermin Nikšić čestitao je pravoslavnim i katoličkim vjernicima Vaskrs, odnosno Uskrs, koji se ove godine proslavljaju istog dana.

"Nadam se da ćete tokom proslave Uskrsa i Vaskrsa, koji predstavljaju nadu u novi i bolji život, steći dodatno samopouzdanje da ćemo, zajednički djelujući, krenuti u sigurniju i svima sretniju budućnost", navodi se u Nikšićevoj čestitki.

Federalni premijer izrazio je nadu da će pravoslavni i katolički vjernici praznik proslaviti uz članove svojih porodica, ali i podijeliti prazničnu radost s komšijama i prijateljima, saopšteno je iz Vlade FBiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE