• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDA: Spriječićemo odluku Vlade RS

SDA je najavila da će iskoristiti sva legitimna sredstva da spriječi stupanje na snagu Odluke Vlade RS u vezi sa prebivalištem.

U SDA očekuju od visokog predstavnika u BiH da navedenu odluku odmah suspenduje, u skladu sa svojim obavezama i nadležnostima.

Iz SDA je saopšteno da je Vlada Srpske donijela odluku koja je protivustavna, protivzakonita i apsolutno u suprotnosti sa Aneksom sedam Dejtonskog sporazuma.

"Ovom odlukom grubo se krši Dejtonski sporazum. Regulisanje prebivališta podliježe striktnim odredbama Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma, a navedena odluka Vlade Republike Srpske je akt pravnog nasilja, jer je suprotan i Ustavu BiH i Aneksu sedam Dejtonskog sporazuma", navodi se u saopštenju.

U SDA smatraju da su postupak donošenja odluke Vlade Srpske i sadržaj odluke u apsolutnoj suprotnosti sa postojećim Zakonom o prebivalištu u BiH.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović izjavila je juče da je Vlada RS donijela odluku o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS-a. Odluka ima privremeni karakter, a usvojena je jer se, kako je rekla premijerka RS, ne može čekati kako bi se vidjela sudbina zakona o prebivalištu, bilo da je riječ u RS ili na nivou BiH.

(Srna, foto: SDA)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE