• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarac: Odluka Vlade RS legitimna

Vlada RS je uložila napore da uredi oblast prijavljivanja prebivališta i njena odluka u vezi s tim je legalna i legitimna, izjavio Staša Košarac.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je danas da je Vlada Republike Srpske uložila snažne napore da uredi oblast prijavljivanja prebivališta i da je njena odluka u vezi s tim legalna i legitimna.

"Dosadašnja zakonska rješenja nisu bila adekvatna, odnosno omogućavala su dovoljno manipulativnog prostora za one koji ne misle dobro ovoj zemlji. Prema tome, mislim da je ova odluka legitimna, legalna, dejtonska i sigurno u interesu svih u BiH", rekao je Košarac novinarima u Sarajevu.

Negativna reagovanja političkih stranaka iz Federacije BiH na ovu odluku za njega su očekivana.

"Treba reći da ništa drugo nije bilo ni očekivano od političkih subjekata čije je sjedište u Sarajevu, pogotovo što je očigledno da takve stavove imaju i neke međunarodne asocijacije, ambasade i drugi", rekao je Košarac.

On je ocijenio da je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, iako još aktivan u parlamentarnoj proceduri, u dubokoj blokadi zbog SDA i koalicije "Prvi mart".

Prema njegovim riječima, do sada nije bilo moguće da se dođe do stava Sulejmana Tihića, kao trećeg člana Kolegijuma Doma naroda u vezi sa predloženim izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu, što je uslov da se ovaj zakon nađe na dnevnom redu naredne sjednice Doma naroda 29. aprila.

"Treba ostaviti priliku da vidimo može li Tihić prisustvovati sjednici Kolegijuma Doma naroda koja će biti održana prije same sjednice Doma",
dodao je Košarac.

On je istakao da ne postoji ni teoretska šansa da Klub Srba u Domu naroda parlamenta BiH odustane od hitne procedure za ovaj prijedlog zakona.

"Jasno je da nam treba mišljenje Tihića kako bismo se na sjednici Doma izjašnjavali isključivo o Prijedlogu zakona. Ne postoji ni teoretska mogućnost da zakon vratimo u redovnu proceduru", poručio je Košarac.

On nije želio da prognozira hoće li do kraja mandata ovog saziva parlamenta BiH biti riješeno pitanje prebivališta i boravišta.

"Treba činiti napore da dođemo do mišljenja u Kolegijumu kako bi se u konačnici pred delegatima u Domu naroda našao ovaj prijedlog zakona"
, zaključio je Košarac.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE