• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"OHR ne može poništiti odluku Vlade RS"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da visoki predstavnik u BiH ne može poništiti odluku Vlade Srpske o prebivalištu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da visoki predstavnik u BiH ne može poništiti odluku Vlade Srpske o prebivalištu, ma koliko to prizivale stranke iz Federcije BiH.

"Ne prihvatam nikakvu intervenciju OHR-a. Ovo je dobra odluka, usmjerena prvenstveno na bezbjednosni aspekt, te uvođenje reda u svim oblastima. Ovo društvo je prevazišlo instituciju OHR-a i ne znam zbog čega poslanici ili ministri koji zarađuju platu ne donesu odgovarajući zakon, već očekuju da to radi OHR", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, namjera Vlade nije bila da bilo kojoj etničkoj grupi bilo šta uskrati, već da uvede više reda u sistem bezbjednosti.

"Ako neko o sebi daje lažne podatke, uključujući mjesto prebivališta ili boravišta, zašto bi mu institucije ukazivale povjerenje. Imamo situaciju da se hiljade zvaničnih akata vrati nadležnim institucijama samo zato što ne mogu da budu isporučene jer nema primaoca na adresi koja je navedena",
naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da treba voditi računa o tome šta su motivi da neko lažno prijavljuje boravište, te da može biti riječi o nekome ko je u ozbiljnom problemu kada je riječ o bezbjednosti i zakonitosti.

"Problem je što stranke iz FBiH ovo posmatraju isključivo u kontekstu dolazećih izbora, ali Vlada Srpske se prioritetno rukovodila bezbjednosnim aspektima"
, navela je premijer Srpske.

Ovakva odluka o prebivalištu, tvrdi Cvijanovićeva, već je na snazi u Brčko distriktu, što znači da je Vlada samo regulisala nešto što je već regulisano na isti način na jednom dijelu teritorije BiH.

(Srna, Foto: novosti.rs)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE