• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Banjaluka jača u svakom pogledu

Grad Banjaluka je već postao politički, ekonomski, finansijski, obrazovni, kulturni i sportski centar regije, izjavio predsjednik RS Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Banjaluka u narednom periodu sigurno ojačati svoju poziciju, jer sve analize govore o rastu i jačanju ovog grada u svakom pogledu. 

On je istakao da je Banjaluka u posljednjih nekoliko godina značajno promijenila svoj izgled izgradnjom značajnih infrastrukturnih i komunalnih objekata. 

"Planovi koje imamo u Banjaluci sigurno će jačati njenu poziciju među najljepšim regionalnim centrima i svrstaće je u red lijepih srednjoevropskih gradova", izjavio je Dodik večeras novinarima, nakon što je prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana grada Banjaluka. 

Dodik je rekao da Banjaluka s pravom nosi zvanje glavnog grada Republike Srpske, te dodao da se taj grad, prije svega, okreće mladim ljudima, a da je već postao politički, ekonomski, finansijski, obrazovni, kulturni i sportski centar regije. 

U Banskom dvoru u Banjaluci večeras je održana svečana akademija povodom Dana grada Banjaluka.

BOCAN - HARČENKO: PONOSAN SAM NA NAGRADU

Ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan - Harčenko rekao je da je ponosan na nagradu "Ključ grada" sa poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka", koja mu je večeras uručena povodom Dana grada. 

"Ovo je velika nagrada za mene u ličnom, ali i u smislu odnosa Republike Srpske i Ruske federacije", izjavio je Bocan - Harčenko večeras novinarima, nakon svečane akademije povodom Dana grada Banjaluka. 

Ruski ambasador je istakao da se mora još mnogo toga učiniti za razvoj odnosa Banjaluke i Moskve, kao i Banjaluke i drugih gradova i regija u Rusiji, kako bi Banjaluka dobila još značajnije mjesto u okviru ukupnih srpsko-ruskih odnosa. 

"Banjaluka je veliki i vodeći grad u administrativnom smislu u Srpskoj, koji na najbolji način pokazuje okrenutost cijele Republike Srpske prema budućnosti", zaključio je ruski ambasador.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE