• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanici SNSD-a napustili sjednicu

Poslanici SNSD-a napustili su sjednicu NSRS zbog "uvredljivog obraćanja poslanika NDP-a Vojislava Gligića poslanicama SNSD-a".

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Savić rekla je da je Klub poslanika ove stranke napustio sjednicu zbog neprimjerenog i uvredljivog obraćanja poslanika NDP-a Vojislava Gligića poslanicama SNSD-a i najavila da će zatražiti da bude kažnjen u skladu sa poslovnikom. 

Savićeva nije precizirala o kakvim je uvredama riječ, navodeći da se pojedini opozicioni poslanici već nekoliko puta naprimjereno obraćaju ženama poslanicima vladajuće koalicije na seksističkoj osnovi. 

"I ranije smo u nekoliko navrata upozoravali i pokušavali da problem riješimo na civilizovan način, kako to dom u kome se nalazimo i zaslužuje. Ništa manje nisu izložene uvredama ni žene poslanici drugih klubova, ali ovo što je danas izgovorio jedan naš kolega iz opozicionih redova zaista je prevršilo svaku mjeru", rekla je Savićeva. 

Ona je dodala da incidentu na težini daje i to što potpredsjednik Narodne skupštine Snežana Božić, koja je u tom trenutku predsjedavala sjednicom, nije iskoristila mogućnost da zaustavi takvu vrstu komunikacije. 

"Ovim putem pozivam i sve žene koje obavljaju novinarski posao da na najoštriji način osude ovakvo ponašanje pojedinih naših kolega koji kontinuirano na neprimjeren način vrijeđaju svoje koleginice", rekla je Savićeva. 

Prema njenim riječima, Klub posdlasnika SNSD-a tražiće izvinjenje od poslanika NDP-a Vojislava Gligića. 

BOŽIĆEVA TVRDI DA JE POSTUPILA PO POSLOVNIKU

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Snježana Božić tvrdi da je uradila sve po poslovniku i da nisu tačni navodi poslanika SNSD-a da nije na vrijeme reagovala kada je bilo dobacivanja iz opozicionih redova u parlamentu Srpske. 

"To nije tačno, svi mogu dobiti stenogram. Onaj ko predsjedava parlamentom ne može uvijek ni vidjeti, ni čuti šta jedni drugima kažu", rekla je Božićeva danas novinarima u Banjaluci. 

Božićeva je navela da je podsjetila kolege sa njene desne strane iz opozicije da ne dobacuju dok govori poslanik SNSD-a Dušica Savić. 

"Možete pitati gospođu Savić, ko joj je i šta rekao. Obavila sam konsultacije sa kolegama iz SDS-a, koji su mi rekli da niko nije koleginici dobacio", rekla je Božićeva. 

Ona je dodala da je ovo "jedna farsa SNSD-a", da bi skrenuli pažnju sa važne teme kao što izvještaj o radu MUP-a Republike Srpske na neke periferne stvari. 

Poslanički klub SNSD-a prozvao je potpredsjednika Narodne skupštine Srpske Snježanu Božić, koja je predsjedavala sjednicom, da nije na vrijeme reagovala tokom incidenta u parlamentu. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE