• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamijenite nevažeće dokumente

MUP RS apeluje na građane da zamijene nevažeće dokumente.

Čak 30.152 lične karte i 42.800 vozačkih dozvola isteklo je i još nije zamijenjeno, a u toku ove godine trebalo bi da istekne 240.831 lična karta, 134.103 vozačke dozvole i 36.204 putne isprave, podaci su kojima raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Prema Zakonu o ličnoj karti državljana BiH, građani su dužni da podnesu nadležnom organu zahtjev za zamjenu lične karte najkasnije 15 dana prije datuma isteka važenja, a ako to ne učine, ovaj dokument prestaje da važi sa datumom isteka", saopšteno je iz MUP-a.

U slučaju kada je istekao rok važenja vozačke dozvole lice uz zahtjev za izdavanje ovog dokumenta podnosi dokaz o prebivalištu, odnosno boravištu, uvidom u važeću ličnu kartu.

Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisana je novčana kazna od 30 KM za upravljanje vozilom sa vozačkom dozvolom kojoj je istekao rok važenja, upozoravaju iz MUP-a Srpske.

"Apelujemo da građani čijim ličnim dokumentima je istekao rok važenja bez odgađanja pristupe njihovoj zamjeni kako bi izbjegli snošenje zakonskih posljedica i sebi olakšali ostvarivanje prava", navedeno je u saopštenju.

(Srna, Foto: MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE