• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produžen rok važenja entitetskih licenci

I poslije 1. maja važiće licence vozačima za međunarodni drumski prevoz koje izdaju RS i FBiH, sve do donošenja novog pravilnika u junu.

Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Damir Hadžić potpisao je pravilnik kojim je omogućeno da i poslije 1. maja važe licence vozačima za međunarodni drumski prevoz koje izdaju Republika Srpska i Federacija BiH, sve do donošenja novog pravilnika u junu, potvrđeno je Srni u resornom ministarstvu.
Do sada je važeći pravilnik predviđao da se od 1. maja međunarodni prevoz može obavljati samo na osnovu licence koju izdaje Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH.

Prolongiranjem roka uvaženi su zaključci sa sastanka od 22. aprila u Sarajevu, kojem su prisustvovali predstavnici Spoljnotrgovinske komore BiH, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH, Privredne komore Federacije BiH, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Privredne komore Srpske i Republičkog udruženja međunarodnog i unutrašnjeg prevoza.

Na sastanku u Privrednoj komori Republike Srpske u Banjaluci prošlog mjeseca definisano je sedam zahtjeva, među kojima je traženo prolongiranje primjene Pravilnika o načinu i postupku izdavanja licenci i kvalifikacionih kartica vozača za vršenje međunarodnog drumskog prevoza, jer izmjene nije moguće provesti do zadatog roka - 1. maja.

Izvor Srne iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH naglašava da do 15. juna mora biti usaglašen tekst novog pravilnikana na kojem će raditi radna grupa sastavljena od predstavnika nadležnih institucija.

Taj pravilnik biće u potpunosti usklađen sa važećim uredbama, kojima se tretira oblast međunarodnog drumskog prevoza, odnosno licenciranja prevoznika čime bi trebalo da bude stavljena tačka na ovo pitanje. 

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE