• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodostaji rijeka u opadanju

Stabilizacija vremenskih prilika uticala je na smanjenje vodostaja rijeka u Republici Srpskoj.

Vodostaj Sane na području Prijedora jutros je ispod 420 centimetara i ima tendenciju daljeg opadanja, a putni pravac Prijedor - Bišćani prohodan je za saobraćaj, saopštila je danas Republička uprava Civilne zaštite.

Na području Novog Grada vodostaj Une jutros u 7.00 časova iznosio je 390 centimetara, što je 31 centimetar manje u odnosu na mjerenje izvršeno sinoć u 19.00 časova, a stanje na terenu je bolje nego juče, jer se voda polako povlači.

Vodostaji rijeka na području koje pokriva Područno odjeljenje Republičke uprave Civilne zaštite Doboj su u blagom opadanju.

Vodostaj Save u Brodu jutros u 5.00 časova iznosio je 657 centimetara, u Šamcu 576 centimetara, a rijeka Bosna u Doboju je u blagom opadanju i vodostaj je 165 centimetara. Crpna pumpa u Doboju je ukinula dežurstvo.

Na području opštine Jezero stanje je nepromijenjeno u odnosu na juče.

U Banjaluci je sinoć oko 22.00 časa došlo do odrona zemlje na kolovozu u mjestu Bistrica na regionalnom putu Banjaluka - Bronzani Majdan.

Ekipe javnog preduzeća "Putevi" su na terenu i raščišćavaju kolovoz i za sada je jedna traka osposobljena za saobraćaj. Riječ je o većem odronu.

Jutros u 7.00 časova na hidroelektrani "Bočac" dotok vode je bio 211 metara u kubnih u sekundi, a protok 185 metara kubnih u sekundi. U toku dana će se povećati na oko 250 - 260 metara kubnih u sekundi, što je u granicama normalnog.

Republička uprava Civilne zaštite će i dalje pratiti situaciju na terenu ugroženom poplavama i preduzimati mjere iz svoje nadležnosti.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE