• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pres RS": Laureat Branko Brđanin Bajović

Kratka novinska priča Branka Brđanina Bajovića "Slatko od pomorandžine kore" osvojila prvu nagradu na konkursu koji je organizovao "Pres RS".

Kratka novinska priča Branka Brđanina Bajovića pod nazivom "Slatko od pomorandžine kore" osvojila je prvu nagradu na konkursu koji je organizovao dnevni list "Pres Republika Srpska" u čast prerano preminulog glavnog i odgovornog urednika ovog lista Gorana Mihajlovića Čvore.
Stručni žiri, koji su činili književnici iz Republike Srpske Dušan Praća, Željko Pržulj i Miladin Berić, drugu nagradu dodijelio je Biljani Lolić za priču "Majica šarenih motiva", dok je treće mjesto pripalo Milenku Stojičiću, autoru kratke novinske priče "Gavrilo, pucaj me u istoriju".

Prema ocjeni članova žirija, ovogodišnji konkurs za nagradu "Goran Mihajlović Čvoro" u potpunosti je ispunio očekivanja i žiri je imao težak zadatak da u konkurenciji od skoro 80 kvalitetnih radova autora iz Srpske i Srbije, izabere najbolje.

Svečana dodjela nagrada najboljim autorima biće održana sutra u 19.30 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

"Ustanovljavanjem nagrade 'Goran Mihajlović Čvoro' željeli smo da doprinesemo očuvanju uspomene na ličnost i djelo našeg glavnog i odgovornog urednika, prijatelja i, prije svega, sjajnog čoveka", navodi se u saopštenju dnevnog lista "Pres Republika Srpska".

Konkurs će tradicionalno biti raspisivan svake godine u februaru, a nagrade najboljim autorima biće dodjeljivane krajem aprila na posebnoj književnoj večeri koju će "Pres Republika Srpska" organizovati pred obilježavanje godišnjice smrti Gorana Mihajlovića Čvore.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE